stripes
stripes
pg4

Budynek nasz jest częścią kompleksu Dworca Głównego o ogromnej wartości historycznej. W 2017 roku obiekt został starannie odrestaurowany z dbałością o każdy szczegół.

Część hotelowa posiada 39 pokoi o wysokim standardzie. Dwupoziomowy Browar Restauracyjny oraz dwie sale bankietowo-konferencyjne z indywidualnym nagłośnieniem stanowią fantastyczne wnętrze do organizacji wesel, przyjęć czy uroczystych spotkań. Doskonała, idealnie skomunikowana lokalizacja oraz bliskość największych atrakcji Gdańska, sprawiają to miejsce wyjątkowym. Możliwość goszczenia Państwa w naszych murach to zaszczyt i ogromna przyjemność.

icon

39 POKOI
HOTELOWYCH

icon

2 SALE BANKIETOWO
KONFERENCYJNE

icon

STARANNIE
PRZYGOTOWANE MENU

icon

WYJĄTKOWA
LOKALIZACJA

pg4

Co nas wyróżnia?

  • Idealnie skomunikowana lokalizacja w samym sercu Głównego Miasta
  • Klimatyczne, stylowe wnętrza mogące pomieścić nawet 400 osób
  • 2 osobne sale z rzutnikiem oraz indywidualnym nagłośnieniem
  • Wyśmienita, regionalna kuchnia na bazie świeżych produktów
  • Możliwość zakwaterowania Gości w Craft Beer Central Hotel
  • Dyskretna, profesjonalna obsługa
  • Ogromne doświadczenie w organizacji eventów

TWOJE WYMARZONE WESELE W CENTRAL HOTEL

Z przyjemnością zadbamy o profesjonalną oprawę Waszego wesela. Piękne, klimatyczne wnętrza, dyskretna obsługa i wyśmienite jedzenie z pewnością sprawią, że ten wyjątkowy wieczór pozytywnie zapisze się w pamięci Waszej oraz Waszych Gości. 

vip

Sala VIP

vip

powierzchnia

62

m/kw

Sala VIP

user

30 osób

Komfortowa sala  o powierzchni 62 m kw dedykowana na bardziej kameralne przyjęcia na ok. 30 osób. 

vip

Sala HERBOWA

vip

powierzchnia

72

m/kw

Sala HERBOWA

user

60 osób

Sala Herbowa to elegancka przestrzeń z wysokimi oknami i widokiem na centrum Gdańska. Przestronna, pełna światła, gotowa pomieścić do 60 osób pozwoli Wam poczuć się wyjątkowo. 

stripes
stripes stripes

MENU WESELNE

W przypadku wyboru menu weselnego (menu serwowane + bufet) – koszt menu dla obsługi (fotograf, kamerzysta, DJ) wynosi 50%. W przypadku menu serwowanego oraz podanego na półmiskach 100%.

Menu serwowane

Przystawka
Bałtycki łosoś marynowany z bergamotką, oliwa szczypiorkowa 

Zupa
Bulion z dzikiego ptactwa, kluseczki ziołowe z grubym pieprzem

Danie główne
Polędwiczka w kurkach na puchowym puree z nutą selera i chrzanu, mizeria z fasolką szparagową i z masłem, śmietanka szczypiorkowa

Deser
Tort okolicznościowy (dodatkowo płatny)
 

Menu bufetowe

Bufet zimny
Schab z kremem pistacjowym
Polędwiczka z kurkami
Śledzik w leśnym runie
Balotyna z indyka
Mini tatar
Marynaty
Zimne sosy
Pieczywo koktajlowe 
Masło

Danie gorące
Strogonow z udźca indyczego i grzybów leśnych
 

Napoje

Napoje zimne i gorące
Woda gazowana
niegazowana
soki
napoje gazowane PG4 Soda
kawa
herbata

Cena: 245 ZŁ/os
SERWOWANE NA PÓŁMISKACH

Przystawka
Plastry pieczonej polędwiczki z żurawiną, oliwą dyniową i rukolą

Zupa
Krem z białych warzyw, grzanki serowe, zielenina ogrodowa

Dania główne
Zraz chłopski z wędzonką i ogórkiem
Pierś z kurczęcia nadziewana masłem, serem i dojrzewającą szynką
Polędwiczki w kurkach
Ziemniaki pieczone
Kluski śląskie
Marynowane buraczki
Warzywa ogrodowe

Deser
Tort okolicznościowy 
(dodatkowy płatny)
 

MENU BUFETOWE

Bufet zimny
Deska mięs pieczystych z sosami
Mini tatar
Sałatka z mozzarellą i pomidorami 
Galantyna bursztynowa
Łosoś z kremem śmietanowym 
Pasztet z dziczyzny z sosem cumberland
Brokuły z migdałami, ananasem, serem feta
Pieczywo koktajlowe 
Masło

Danie gorące
Barszcz z klopsikami i kluseczkami czosnkowymi

Napoje

Napoje zimne i gorące
Woda gazowana
niegazowana
soki
napoje gazowane PG4 Soda
kawa
herbata

Cena: 310 ZŁ/OS
Propozycja 1

Zupa
Domowy rosół z kluseczkami

Danie główne
Fileciki z kurczaka z frytkami i mizerią z ogórków

Deser
Deser toffi

Cena:
65 zł / os
 

Propozycja 2

Zupa
Krem z pomidorów z chmurką śmietany

Danie główne
Fileciki z dorsza z ziemniaczkami i gotowaną marchwką

Deser
Tarta z kajmakiem 

Cena:
65 zł / os
 

Propozycja 3

Zupa
Krem z pomidorów z chmurką z śmietany

Danie główne
Zagrodowa, grillowana pierś z kurczaka z ziemniaczkami, marchewka z groszkiem

Deser
Lody z polewą karmelową 

Cena:
70 zł / os

Do menu kosztów wszystkich usług gastronomicznych (nie dotyczy kosztów wynajmu Sali) należy doliczyć opłatę serwisową w wysokości 10%. Torty wyceniamy indywidualnie. W przypadku tortu z zewnątrz prosimy o dostarczenie go wcześniej wraz z dowodem zakupu. Jeżeli decydują się Państwo na tort z zewnętrznej cukierni, naliczamy dodatkową opłatę serwisową w wysokości 10 zł / os.

Koszt wynajmu sali jest zależny od wybranego menu oraz terminu uroczystości.
 

Stoły nakrywamy białymi obrusami oraz białymi serwetkami (na życzenie możemy zaproponować czarne obrusy lub serwetki). W przypadku zainteresowania innymi dekoracjami lub kwiatami zachęcamy do powierzenia tego zadania profesjonalnej firmie dekoratorskiej lub organizację we własnym zakresie. 

stripes

Skontaktuj się z nami,
by poznać ofertę.

Paweł
Guest Relations Manager

CENTRAL HOTEL

icon

39 POKOI
HOTELOWYCH

icon

2 SALE BANKIETOWO
KONFERENCYJNE

icon

PARKING
dla gości

central hotel

Zapraszamy do poznania oferty Craft Beer Central Hotel Gdańsk

To nietuzinkowe miejsce o ponad 100 letniej historii. Wybierając nas, wybieracie Państwo komfort, wygodę oraz piwne przeżycia. Zapewnij sobie i swoim Gościom komfortowe noclegi w doskonałej lokalizacji.

ZAPRASZAMY